InSurvey 6.32 - 6.33

InSurvey 6.32 - 6.33

InSurvey 6.32 - 6.33


Extern inloggning och Single sign-on (SSO)

Koppla på er vanliga organisationsinloggning till InSurvey och låt era administratörer logga in direkt utan att kräva inloggningsformulär med ytterliga lösenord att komma ihåg - så kallad Single sign-on.

Du som administratör behöver inte dubbelregistrera administratörsanvändarna utan kan enbart jobba i huvudkällan för ert användarregister. Lägg till en användare i katalogen och vips så kan användaren logga in som administratör i InSurvey. Självklart kan du även avgränsa vilka som ska få logga in InSurvey om ni endast önskar att en delmängd av katalogen ska få logga in.

Styr InSurvey-administratörernas teams och rättigheter via behörigheter och grupper i er katalog. Har ni till exempel uppgifter kring avdelningstillhörighet kan teams i InSurvey automatisk skapas och tilldelas administratören.

Extern inloggning och Single sign-on är en tilläggsmodul och aktiveras på begäran. Vänligen kontakta support@insurvey.se för att aktivera funktionen. 

Lagra kvitton i externa datakällor

Gör era kvitton från besvarade formulär tillgängliga direkt i affärssystemet. Med plugin-modellen för lagring i externa datakällor är det möjligt att era kvitton hamnar på rätt plats i affärssystemet direkt efter att formuläret besvarats. På så sätt slipper administratören exportera och importera in kvitto för kvitto utan kvittot finns direkt tillgängligt i affärssystemet efter att respondenten lämnat in sina svar.

Lagra i externa datakällor är en tilläggsmodul och aktiveras på begäran. Vänligen kontakta support@insurvey.se för att aktivera funktionen.

Förbättrad anonymisering

Anonymiseringen har förbättrats avsevärt för administratören. Nu är det enklare att hålla reda på anonymiserade respondenter för att till exempel hantera inbjudningar och påminnelser. InSurvey visar dig som administratör så mycket som möjligt av respondenterna och dess svar utan att för den delen röja respondenternas identitet. Du kan känna dig helt säker på att dina respondenter förblir anonyma samtidigt som du kan utföra nödvändiga arbetsuppgifter.

Arv av inställningar för rapport

Med den nya arvsstrukturen för inställningar i rapporten kan du ställa in globala inställningar för hela rapporten och endast ange avvikelserna för specifika frågor. Ställ in att till exempel alla flervalsfrågor förutom en ska visas som stapeldiagram utan att behöva uppdatera alla frågor i rapporten.

Sökbara rullgardiner

Långa rullgardiner med massvis med alternativ kan vara svåra för respondenten att hitta i. Med vårt nya visningsläge Sökbar rullgardin kan respondenten söka i stora listor för att lättare hitta sitt alternativ.

Referensnamn för innehåll

Ge era frågor och alternativ referensnamn för att få en enhetlig namnsättning under huven utan att försämra upplevelsen för era respondenten. Kopplar ni ihop data mellan InSurvey och era andra system i Excel eller någon typ av BI-lösning kan det vara till stor hjälp ifall frågorna och dess alternativ har namn som matchar andra datakällor. Alla frågor och delfrågor har nu möjlighet till ett eget referensnamn, som med fördel även kan användas tillsammans med funktionen för numerisk representation för frågornas alternativ.

Övrigt

Utöver ovanstående funktioner har vi även jobbat med att förenkla allmänna flöden för administratörerna och respondenterna. Förbättringar och uppdateringar är något som vi arbetar löpande med för att säkerställa att InSurvey fortsatt är en så säker och stabil plattform som möjligt.  

InSurvey 6.30 - 6.31

InSurvey 6.30 - 6.31

InSurvey 6.30 - 6.31

Denna release har fokuserat mycket på att förbättra användarupplevelsen för administratören.


Allmänt

Grupper för formulär

Formulär kan nu struktureras i grupper vilka i sin tur kan delas ut till användare och/eller team. På så sätt ökar möjligheten att enkelt kunna jobba kollaborativt med undersökningar inom en t ex en enhet, förvaltning eller projekt.

Läs mer om hur du arbetar med grupper här:
- Formulärgrupper

Rättigheter

Vi har utökat rättighetshanteringen i InSurvey så det blir tydligare skillnad på användarnas ägandeskap och om de har rätt att administrera (läsa, skriva, dela ut) till exempel ett formulär eller en rapport. Vi har även öppnat upp så att användare med lägre behörigheter kan se vem som är ursprunglig ägare till t ex ett formulär samt vilka andra användare och/eller team som har rätt till formuläret. På så sätt blir det lättare för användaren att överblicka vilka som har tillgång till formuläret.

Detta gäller alla typer av objekt i InSurvey som kan direkt (eller indirekt) rättighetstyras, till exempel formulär, rapporter, respondentappar, respondentregister m.fl.

Större arbetsyta

För att lättare kunna jobba på mindre skärmar har vi nu stöd för att dölja undan de övre och undre delarna av administrationsgränssnittet (menyer osv). Dessa blir snabbt tillgängliga igen genom att föra musen till över-/underdelen av skärmen.

Formulärhantering

Ny editor för textinnehåll

Vi har bytt ut editorn som används för att redigera textfält till en för ändamålet bättre editor. Den nya editorn förenklar för redaktören att skriva bra innehåll kompletterat med t ex bilder och tabeller.

Rubriker för alternativ

Från denna release kan redaktören skriva in rubriker för alternativen på flervalsfrågor och matrisfrågor. Detta gör det lättare att använda de nämnda frågetyperna som skalor. Om en redaktör skapar en flervalsfråga med alternativen 1-5, så är det väldigt enkelt att tydliggöra med rubriker att 1 betyder t ex “Mycket missnöjd” och 5 betyder “Mycket nöjd”.

Läs mer om hur du arbetar med rubriker för alternativ här:
- Rubriker för alternativ

Bildalternativ

En länge efterfrågad funktion har varit att kunna använda bilder istället för text som alternativ på flervalfrågor. I denna release har vi lagt till möjligheten att ersätta texter med bilder på alla frågetyper som använder alternativ (t ex flervalsfråga, matrisfråga, rangordning osv).

Läs mer om hur du arbetar med bilder som alternativ här:
- Bilder som alternativ

Ny visningstyp för alternativ

Alternativ kan nu visas som traditionell checkbox för flervals- och matrisfrågor.

Visa ut svarsvärde på skalfråga

Redan tidigare har det gått att variabeltrycka enkäten med svarsvärden från t ex textfrågor och flervalsfrågor. Nu har vi öppnat upp för möjligheten att variabeltrycka texter med svar från frågetypen skala. På så sätt blir det enkelt att t ex i en skalfrågas beskrivningsfält visa ut skalans aktuella värde.

Stilmall vid formulärexport

Formuläret stilmall går nu att komplettera med en Word Template (dotx-fil) för användande vid formulärexporter och kvitton. Detta ger att InSurvey nu kan följa kundens grafiska profil än mer även i exporterade format. Motsvarande funktion har funnits sedan tidigare för till exempel rapportexporter.

Rapporter

Egna färgscheman

En länge efterfrågad funktion har varit stöd för egna färgscheman. Från denna version har användaren möjlighet att välja färgscheman för hela rapporten samt enskilt rapportinnehåll. Färgscheman i InSurvey är rättighetsstyrda och olika färgscheman kan finnas tillgängliga för olika användare/team. Givetvis används även valt färgschema vid export och utdelning.

Läs mer om hur du arbetar med färgscheman här:
- Byte av färgschema

Övrigt

Utöver ovanstående funktioner har vi även jobbat med att förenkla allmänna flöden för administratörerna. Förbättringar och uppdateringar är något som vi arbetar löpande med för att säkerställa att InSurvey fortsatt är en så säker och stabil plattform som möjligt.

EasyVote 3.16

EasyVote 3.16

EasyVote 3.16

I denna release har vi fokuserat på att utöka EasyVotes aktiviteter med matnyttig information.


Aktiviteter

Bifoga filer till dagordningspunkt

Från denna release kan administratören bifoga en, eller flera, filer till en punkt i dagordningen. Filerna är tillgängliga för deltagaren när denna går igenom dagordningen. Givetvis fungerar denna funktion lika bra på datorer, som surfplattor och mobiltelefoner.

Publicera resultat i stämmolösningen

Att publicera resultat efter ett val har länge funnits i EasyVote. Nu har vi även kompletterat aktiviteten (stämmolösningen) med möjligheten att direkt kunna pusha ut resultatet efter ett avslutat val. På så sätt kan alla aktivitetens deltagare direkt ta del av resultatet under mötet.

Kontrollpanel för dagordningen

EasyVote har fått en ny kontrollpanel som gör det enklare för administratören att byta dagordningspunkt i aktiviteten. Kontrollpanelen visar tydligt vilken punkt som är aktiv, samt vilken punkt som är kommande på tur.


Förbättringar

Mer direkta händelser i aktiviteten

En stor förändring i denna release (som eventuellt inte märks av lika väl för er som användare) är att vi har bytt teknisk lösning för hur händelser i en aktivitet signaleras ut till deltagare. I tidigare lösningar kunde det ske en fördröjning på 1-2 sekunder, medan i vår nya lösning signaleras dessa händelser direkt.

Bättre flöden under en aktivitet

Vi har förbättrat administratörens möjligheter att publicera och avpublicera dagordningspunker och val. Från denna release går det till exempel att återpublicera sådant som har blivit avpublicerat. Det är även lättare att kunna “hoppa” i dagordningslistan. Allt för att EasyVote ska följa mötets flöde så naturligt som möjligt.

Förbättringar och uppdateringar är något som vi arbetar löpande med för att säkerställa att EasyVote fortsatt är en så säker och stabil e-valplattform som möjligt.

InSurvey 6.26 - 6.29

InSurvey 6.26 - 6.29

InSurvey 6.26 - 6.29

Formulärhantering

Enkätvariabler

Nu kan ni variabeltrycka texter, frågeställningar och beskrivningar med t ex respondentens bakgrundsdata eller svar på tidigare frågor.

 

Distribution

Färdiga filter vid utskick

Önskar ni göra en inbjudan till alla som inte tidigare har fått en? Vill ni påminna alla som fått en inbjudan men som ännu inte slutfört enkäten? Detta har såklart alltid gått, men nu har vi förenklat detta genom färdiga, fasta filter som går att välja vid utskick.

Utskick till enskilda, markerade respondenter

Om ni har markerat någon eller några respondenter innan ni skickar ut finns valet ”Markerade respondenter” i listan över filter. På så sätt kan ni enkelt göra utskick enbart till de respondenter som är markerade.

QR-kod i utskick

Sedan länge har InSurvey tagit fram QR-koder till olika länkar i verktyget. Nu kan ni även välja att lägga till QR-koder direkt i e-postutskick.

DKIM-signering av e-post

För att ytterligare öka möjligheten till goda leveranser vid e-postutskick är nu samtliga mail som skickas från InSurvey automatiskt DKIM-signerade.

Utskick från egen e-postadress

Om ni önskar att all e-post som skickas från InSurvey ska skickas från en e-postadress ni själva hanterar är detta nu möjligt. All funktionalitet som finns i InSurvey kommer att fungera precis som vanligt och även vid användande av egen e-postadress kan SPF och DKIM-signering användas.

Övrigt

  • Vi har skapat en ny, flytande knapplista som dyker upp vid markering av respondenter.

  • Förbättringar vid fritextsökning efter e-postadress

 

Rapport

Wordexport

Vi har lagt till exportformatet Microsoft Word. Tillskillnad från exporten till Microsoft Excel påminner det ny exportformatet mer om upplägget i webbläsaren.

Exporten till Word skapar riktiga Word-grafer med underliggande dataset vilket möjliggör för er att enkelt kunna ändra diagramtyp och färgschema i Word om ni önskar. Grafer och dataset går då även enkelt att kopiera över till andra produkter inom Microsoft Office-familjen.

Justeringar av export till PDF

Även exporten till PDF har justerats så att rapportens kolumner hamnar bredvid varandra istället för över/under varandra.

Ärva filter mellan kolumner

Om ni har skapat en kolumn som ni önskar filtrera vidare på går det nu att skapa kedjor av arv mellan kolumner. Som ett exempel; Om ni har skapat en rapport med kolumnerna Skola, Årskurs och Klass, kan ni komplettera detta med kolumnerna Flicka och Pojke. För att slippa filtrera dessa två nya kolumner mot rätt Skola, Årskurs, Klass och Kön, kan ni nu välja att kolumnerna ska ärva filter från kolumnen Klass. Detta ger att de kolumner ärver samma filter som Skola har så ni enbart behöver sätta filter för Kön.

Omfattning för en kolumn

Om ni jobbar med segmentering kan det ibland vara intressant att göra brytningar inom segmenten utan att detta genererar en ny nivå i hierarkin. För att fortsätta på ovanstående exempel; Om ni segmenterar på Skola, Årskurs och Klass samt även önskar bryta på Kön skulle detta generera två rapporter för varje Klass (en för Pojkar och en för Flickor).

Genom att skapa kolumner för rapporten med Omfattning ”Aktuellt segment” kan ni skapa kolumner och filtrera dessa globalt för hela rapporten men grundfiltret för kolumnen kommer att förändras för varje segment. På så sätt kan ni segmentera en rapport på Skola, Årskurs, Klass och sedan skapa kolumner för Flickor och Pojkar som enbart visar den aktuella klassens värde.

Filtrering inför segmentering

Vid segmentering beräknas nivåerna i hierarkin utifrån alla respondenters svar/värde på frågan/bakgrundsvariabel. Detta ger att det kan skapas fler segment än vad som är intressant.

I denna release har vi därför öppnat för möjligheten att filtrera respondenterna inför segmentering. Så om ni exempelvis filtrerar era respondenter på en specifik Skola, så kommer enbart segment för den aktuella skolan att skapas upp.

Filtrering av kolumner

Vi har gjort flertalet förbättringar vid filtrering av kolumner. Numer är summeringstabellen över filter fast och följer med vid scroll. Istället för att vara placerad högst upp i rapporten sitter denna nu fast i underkant.

Synkronisering till PowerBi

Om ni arbetar med er data i PowerBI har vi nu förenklat för er genom att skapa två endpoints i vårt API för dataexport till PowerBI. Med hjälp av fältperiodens ID kan ni nu hämta hem hela formulärdefinitionen samt alla svar till PowerBI.

Vi har även tagit fram färdiga Power Query M-frågor som ni enkelt kan använda för att på nolltid få till en dataexport.

Tveka inte att höra av er till support@insurvey.se för mer information.  

Övriga förbättringar i rapporten

  • Administratören kan lättare hitta ett rapportinnehåll genom att klicka på det i trädstrukturen i vänsterkant.

  • Diverse mindre förbättringar och buggfixar.

 

EasyVote 3.15

EasyVote 3.15

EasyVote 3.15

En mindre release med fokus på publicering av kommande val och förbättringar av befintlig funktionalitet.

Statistik i aktivitet

Under en pågående aktivitet t ex på årsmötet kan du nu följa pågående närvarokontroll och röstning i valen med hjälp av nya statistikfunktioner. Statistiken visar hur många som är närvarande just och hur många röstsedlar som placerats i respektive val.

Publicera kommande val

Har ni val som ännu inte är startade men där vi vill kommunicera ut information kring valet och dess kandidater? Med den nya publiceringsfunktionen kan ni publicera valet innan det startar. Funktionen låter dig välja för vilka medlemmar valet ska visas för. Medlemmarna ser de kommande valen i de vanliga vallistorna på startsidan efter att de loggat in.

Förbättringar

En del mindre förbättringar har genomförts berörande inloggning, nominering, aktivitetshantering och röstning. Förbättringar och uppdateringar är något som vi arbetar löpande med för att säkerställa att EasyVote fortsatt är en så säker och stabil e-valplattform som möjligt.

EasyVote 3.14

EasyVote 3.14

EasyVote 3.14

En större release med fokus på att förenkla för digitala stämmor och möten.

Röstning under mötet eller stämman har aldrig varit enklare. Oavsett om mötet följer en strukturerad dagordning eller inte är EasyVote plattformen som hanterar era omröstningar direkt på mötet.

Med den nya möteslösningen spelar det ingen roll om deltagarna är på plats fysiskt eller via länk. EasyVote ger alla deltagare samma möjligheter till att delta i omröstningarna direkt under mötet.

Vill ni veta mer kring hur ni kan använda EasyVote under er stämma eller på årsmötet. Tveka inte att höra av er till info@easyvote.se så berättar vi mer.

InSurvey 6.25

InSurvey 6.25

InSurvey 6.25

Formulär

Nya inmatningstyper för öppna svar

Behöver du samla in till exempel telefonnummer, e-postadresser eller personnummer? Numer finns dessa som färdiga typer för våra öppna svar. Genom att vi har infört dessa som egna typer kan ni nu ställa högre krav på att värden som skrivs in av respondenten är i rätt format. Detta gör insamlad data enklare för dig att arbeta vidare med.

Vi har även byggt stödfunktioner som en landskodslista för telefonnummer och valideringsregler för personnummer i de länder som är vanligast för våra användare av InSurvey.

Rangordning

Önskar du låta dina respondenter besvara en fråga med en ordnad lista i stället för lösa alternativ? Nu finns en rangordningsfråga i verktyget. Med denna kan respondenten själv bestämma ordningen på dina förutbestämda alternativ.

Respondentens ordnade lista presenteras tydligt i våra respondentexporter och för rapporterna har vi byggt in en beräkningsmotor baserat på Borda count (n-1). Läs gärna mer om denna beräkningsalgoritm här: https://en.wikipedia.org/wiki/Borda_count.

NPS

De senaste åren har NPS visat sig vara en utmärkt metod för att mäta kunders och medarbetare lojalitet. Nu har vi byggt i en färdig mall för att skapa och analysera NPS-frågor smidigt.

Givetvis fungerar även dina NPS-frågor bra ihop med övrig funktion i våra rapporter. Som exempel så kan du filtrera denna typ av fråga både på grupperna (Kritiker, Passiva och Ambassadörer) och enskilda värden på skalan (0-10).

 

Utskick och datainsamling

Schemalagda utskick

Nu kan du enkelt lägga upp alla dina kommande utskick på förhand. De schemalagda utskicken fungerar utmärkt ihop med vår respondentfiltrering, vilket gör att det går att skapa omfattande utskickskedjor likväl som enkla inbjudningar och påminnelser. Efter varje utskick informeras du genom en notis (i verktyget och per e-post) med information om hur utskicket har gått.

Återkommande utskick

Likväl som det nu går att schemalägga utskick går det även sätta upp rutiner för återkommande utskick. Har ni till exempel byggt en integration mot InSurvey som återkommande lägger till nya respondenter? Genom att skapa ett återkommande utskick behöver inte integrationsjobbet initiera själva utskicket utan detta kan ni enkelt konfigurera i verktyget. På samma sätt som för schemalagda utskick, fungerar återkommande utskick väl med vår respondentfiltrering. Vilket även gör det möjligt att till exempel automatiskt skicka ut påminnelser till era respondenter en gång i månaden.

Rapport och analys

Utdelning av rapporter

Nu kan du enkelt dela ut dina rapporter och segment till externa användare utanför InSurvey. Du väljer själv vilket rapportinnehåll och vilka kolumner som ska ingå i utdelningen. Rapporterna som delas ut läser data i realtid och tar även hänsyn till dina uppställda filter och perioder. Lika lätt som det är att dela ut en rapport, lika lätt är det även att ta bort en utdelning.

EasyVote 3.13

EasyVote 3.13

EasyVote 3.13

Valhantering

Sökning i listor

Röstlängd, listan över kandidater samt listan över nomineringsberättigade är nu sökbar. Sökningen är en fritextsökning som söker på flera underliggandefält. Sökningen är en “börjar-med-sökning” vilket innebär att den söker på början på underliggande fält. En sökning på t ex “And” ger träffa på “Anders” och “Andreas”.

Egen beskrivning vid nominering

Under nomineringsinställningarna vid redigering av val finns det nu möjlighet att ange en beskrivning som endast visas vid nominering i valet. Ifall en nomineringsbeskrivning inte har angivits används valets vanliga beskrivning. Har inte valet någon beskrivning angiven visas ingen beskrivning vid nominering.

Identifierare vid export av nomineringar

Vid export av nomineringar visas nu även identifieraren för den användare som nomineringen är kopplad till.

Röstning

Rangordning

Det är nu möjligt att aktivera rangordning för ett val. När rangordning är aktiverad för ett val delas valet av kandidater upp i två steg för den röstande. I det första steget väljer den röstande vilka kandidater som den röstande önskar rösta på. I steg två sätter den röstade ordning på kandidaterna genom att flytta kandidaterna upp och ner med hjälp av pilar.

Röstberäkning

Instant-runoff voting (IRV)

I och med stödet för sorterade val öppnas möjligheter för nya röstberäkningsmetoder. Det först röstberäkningsmetoden för sorterade val är Instant-runoff voting (IRV). IRV är en itererad beräkningsmodell där även positionerna på röstsedlarna tas med i beräkning. Mer detaljer kring hur denna beräkningsmodell fungerar kan ni läsa om på våra dokumentationssidor.

Övrigt

Diverse mindre förbättringar och buggfixar.

Vill du veta mer om nyheterna i denna release? Tveka inte att kontakta oss på info@easyvote.se

InSurvey 6.24

InSurvey 6.24

InSurvey 6.24 - Release notes

Release med fokus på notiser, exporter, datasäkerhet och automatisk sparning av svar.

Automatisk sparning av svar

Respondentens svar kan nu sparas automatisk vid förändring. Detta för att öka datasäkertheten och minska risken för att respondentens svar försvinner i samband med till exempel dålig internetuppkoppling eller andra utomstående problem. Automatisk sparning av svar är inte aktiverad som standard utan aktiveras via fältperiodens inställningar under Distribution och datainsamling.

Export av kvitton

Möjlighet för administratören att exportera kvitton direkt från respondentlistan under Distribution och datainsamling. Administratören kan välja att exportera ut respondentens kvitto till Microsoft Word eller Adobe PDF. Kvitton kan exporteras på de språk som formuläret finns tillgängligt på.

Export av formulär

Administratören kan exportera skapade formulär via en knapptryckning under Formulärhantering. Ett formulär kan exporteras till Microsoft Word eller Adobe PDF.

Notiser via mejl

Notiser som är riktade mot en specifik administratör skickas nu även ut via mejl. Till exempel efter import av respondenter och vid ny administratörsbegäran.

Övrigt

Anpassningar och vidareutveckling efter tillgänglighetsdirektiv (WCAG). Diverse mindre förbättringar och buggfixar. 

Vill du veta mer om nyheterna i denna release? Tveka inte att kontakta oss på info@insurvey.se.

EasyVote 3.12

EasyVote 3.12

EasyVote 3.12

 

Röstningsgränssnitt och valsida

Bilder på kandidatkorten

Kandidatkorten i röstningsgränssnittet och kandidatlistningen på valsidan har uppdaterats till att nu även innehålla kandidaternas profilbilder. Den tidigare checkboxen för kandidaten i röstningssgränssnitet har tagits bort. Standarden för profilbilder är satt till proportionen 3:4 (porträttläge) och information om detta har placerats tillsammans med uppladdningsfunktionen för profilbilder.

Förtydligande av valberedningens förslag

Tydligare markering av de kandidater som är valberedningens förslag. Den tidigare medaljen som var placerad som bakgrund har ersatts av en markering innehållande både symbol och text.

Kandidatprofil

Stöd länkar på kandidatens profilsida

Kandidaten/administratören kan nu lägga till länkar i en länklista som visas på kandidatprofilsidan. För kända tjänster publiceras länken tillsammans med tjänstens ikon (t ex Facebook, LinkedIn, Twitter). E-postadresser visas tillsammans med en brevsymbol och okända webbtjänster visas tillsammans med en jordglob.

Fildelning mellan kandidat och administratör

EasyVote har i och med denna release begåvats med en filarea för kandidaterna. Med hjälp av denna funktion kan kandidaten dela filer till administratören/valberedningen. På samma sätt kan administratören ladda upp/ladda ner filer för en enskild kandidat. OBS! Inga filer visas publikt på kandidatens profilsida.

Nytt fält för Stadsdel på användaren

Stadsdel kan nu skrivas in för en användare och fältet visas ut på kandidatprofilsidan tillsammans med eventuell information i Ort-fältet.

Nominering

Notiser vid ny nominering

Önskar administratören att notiser ska skickas i samband med att en nominering inkommer för ett val kan denne nu ställa in en eller flera e-postadresser som ska motta dessa notiser. Notiserna innehåller information både om den nominerade och den nominerande.

Övrigt

  • Diverse mindre förbättringar och buggfixar

 

InSurvey 6.23

InSurvey 6.23

InSurvey 6.23 - Release notes 

En mindre release där vi lagt till statistik för fältperioden och förbättrat respondentfiltret för numeriska värden.

Statistik

Övergripande statiskt kan nu visas för en fältperiod under distribution och datainsamling. Statistiken visas i realtid och uppdateras automatiskt en gång var 5:e sekund. Går såklart även att ladda om statistiken manuellt genom att klicka på refresh-knappen. Tre boxar innehållande statistik visas för svarsfrekvens, meddelandeutskick och enhet vid besvarande. Såklart följer statistiken de filter som är satta i respondentlistan.

Förbättrat respondentfiltER

Filtret för numeriska värden har nu även stöd för inmatning av exakt värde för min/max-värde. Detta för att kunna sätta mer exakta värden än vad nummer-reglaget erbjuder. Nummer-reglaget finns såklart kvar och kan kombineras ihop med inmatning av exakta värden.

Blandade förbättringar

Diverse mindre förbättringar och buggfixar. Bland annat inkluderas nu även statistiska mått i rapportexporten samt visas bättre färgskalor på grafer.

EasyVote 3.11

EasyVote 3.11

EasyVote 3.11 - Release notes

Denna release fokuserar på organisering vid många val

Listning av val

Filtrering
Vallistan kan nu filtreras så att du lättare kan hitta bland dina val. Dels går det att lista val utifrån valets olika skeden (Ej startat, Pågående eller Avslutat) och dels finns möjligheten att fritextfiltrera på valets namn, valgruppens namn och valets id-nummer. Du kan även välja att visa ut arkiverade val i vallistan

Arkivering av val
Tidigare har vallistan fyllts ut av en mängd historiska avslutade val. Enda möjligheten att organisera listan har då varit att ta bort dessa val. Från och med denna release kan du arkivera avslutade val. Ett arkiverat val visas inte för användarna i användargränssnittet men administratören har fortsatt möjlighet att t ex hämta ut valets resultat.

Övriga småförändring
För avslutade val visas datum då valet avslutades i vallistan. Även valens ID-nummer visas för varje val i högerkant för att förenkla för till exempel internsupport.

EasyVote 3.10

EasyVote 3.10

EasyVote 3.10 - Release notes

Denna release fokuserar mycket på inställningar kring val och kandidater.

Inställningar för val

Visa kandidaternas könstillhörighet
Genom att aktivera denna inställningar visas kandidaternas könstillhörighet ut som en symbol i alla publika vyer där kandidaternas visas ut. Denna lämpar sig t ex med vår nya validering för likafördelning av könstillhörighet på röstsedeln (se nedan).

Förifylla valberedningens förslag
En ny inställning som möjliggör att valberedningens förslag är förifyllt för den röstande när denne entrar röstningsvyn. Givetvis kan den röstande fortsatt enkelt välja egna kandidater genom att t ex klicka bort någon av valberedningens förslag eller klicka ur knappen "Välj valberedningens förslag".

Stöd för val utan kandidater
I vissa fall kan det vara viktigt att visa ut val för de röstande, även om det inte finns kandidater att rösta på. I denna release öppnas möjligheten att skapa val utan kandidater upp. I röstningsgränssnittet för ett val som saknar kandidater visas en informationstext upp som informerar den röstande om att valet saknar kandidater och således ej går att rösta i.

Förbättrad taggsökning
Vi har utökat möjligheterna att söka efter kandidater, nominerings- och röstberättigade efter taggar. Från att tidigare enbart kunnat söka på taggar som börjar med en fras samt med OCH-relationer mellan flera taggar, kan administratören nu söka på exakt match, börjar med, slutar med samt OCH eller ELLER-relationer mellan taggarna.

Validering

Möjlighet att kräva lika fördelning av könsfördelning på röstsedel
En ny validerare som möjliggör att man kräver en lika fördelning mellan kandidaternas könstillhöriger på röstsedeln. Är denna validering aktiv och den röstande får rösta på exempelvis exakt 5 kandidater, måste minst 2 av dem vara kvinnor och minst 2 vara män.

Övrigt

Ny, tydlig sammanfattning av valet/valen vid "Starta val"
Som ett steg i att ytterligare förenkla gränssnittet för administratören har vi skapat en helt ny vy inför start av valet. I denna vy kan administratören enkelt se en sammanfattning av valets viktigare inställningar.

Hantering av nomineringar

Tabellen döljs inte om nomineringar saknas
Tidigare doldes tabellen, vilket gjorde det svårt att se redan hanterade nomineringar. I denna release döljs inte längre tabellen utan meddelandet om att inga nomineringar finns att hantera visas istället som en rad i tabellen.

Resultat

Antal blankröster
Från och med denna release visar vi nu ut en sammanräkning av antalet blankröster i valet. Denna sammanräkning visas även i exporter och vid publicering av valresultatet på valsidan.

InSurvey 6.21

InSurvey 6.21

InSurvey 6.21 - Release notes 

I denna release har vi fokuserat på några efterlängtade funktioner för InSurvey rapporter. 

Rapport

Filtrering av rapportdata på datum

I denna release öppnar vi för möjligheten att filtrera hela rapporter och rapportens kolumner på datum. Datumfilter som görs för hela rapporten ärvs av alla rapportens kolumner men kan även specifikt sättas eller skrivas över för enskilda rapportkolumner. 

Datumfiltret sätts som ett spann och från- och tilldatum kan sättas oberoende varandra. Användaren kan välja att enbart sätta ett av datumen, t ex att rapporten enbart ska omfatta respondenter som har besvarat formuläret fram till ett visst datum. 

Filtreringen sker mot tidpunkten en respondent avslutade sitt formulär. Detta innebär att i de fall ett datumfilter är satt kommer enbart slutförda respondenten inkluderas. 

Inkludera även ej avslutade respondenter 

I vissa fall kan det vara intressant att även inkludera respondenter som delvis har besvarat ett formulär. I och med denna release kan användaren välja att inkludera även dessa både på rapportnivå och för enskilda kolumner i rapporten. Standardinställningen för nya rapporter är att alla respondenter inkluderas. Standardinställningen för kolumner är att ärva rapportens inställning. 

Övrigt 

  • GDPR: Utökad loggning av åtkomst till personuppgifter 

InSurvey 6.20

InSurvey 6.20

InSurvey 6.20 - Release notes 

I denna efterlängtade release återintroduceras konceptet med versionshantering av formulär. Detta är ett koncept som är känt för användare av våra tidigare versioner av InSurvey. 

Formulärhantering 

Versionshantering 

Från och med denna release kan nu användare skapa versioner av sina formulär. Detta möjliggör att användaren kan göra förändringar i ett formulär utan att detta påverkar själva grundformuläret. 

Ett syfte med att använda versioner i ett formulär kan t ex vara att formuläret är en del i en årligen återkommande undersökning där frågebatteriet förändrats mellan åren. 

InSurvey håller koll på vilket innehåll som har förändrats mellan versionerna och kan på så sätt jämföra oförändrat innehåll i rapporter. 

När en ny fältperiod skapas väljer användaren vilken version av formuläret som ska användas för fältperioden. 

Kloning av innehåll 

Då en ny version skapas av ett formulär kommer allt innehåll mellan ursprungsversionen och den nya versionen att delas. Detta innebär att en förändring i något innehåll i den nya versionen kommer resultera i en varning om att innehållet kommer att förändras i flera versioner. Detta kan användaren godkänna och således ändra innehåller på alla platser där det används. 

Önskar användaren däremot enbart ändra innehållet för den aktuella versionen har vi byggt stöd för kloning av ett innehåll. Denna funktion innebär att en kopia skapas av ursprungsinnehållet och placeras i den nya versionen. På så sätt kan användaren efter kloning göra förändringar av innehållet som inte påverkar ursprungsinnehållet överhuvudtaget. 

Värt att notera är att InSurvey vid kloning av ett innehåll tar hänsyn till alla eventuella villkor, händelser, svar m.m. som relaterar innehållet och ser till att dessa även fungerar efter kloningen. 

 

Autentisering 

Återställning av glömt lösenord 

En efterlängtad funktion av många. I denna release möjliggör vi för användare som glömt bort sitt lösenord att kunna återskapa detta. Funktionen bygger på användarens tillgång till sin e-postadress och innebär att användaren kan beställa en återställningslänk per e-post. 

 

Övrigt 

  • Uppdatering av underliggande ramverk 

  • Diverse mindre buggfixar och prestandaoptimeringar. 

 

 

EasyVote 3.8/3.9

EasyVote 3.8/3.9

EASYVOTE 3.8/3.9 - Release notes

Release 3.8 och 3.9 blev sammanslagna till en och samma release.

Nominering

Ny hantering av fält
En ny hantering av fält i nomineringsformuläret har införts. Denna nya hantering ger möjlighet till kundspecifika fält där i stort sett vilket fält och rubriker som helst kan läggas till i formuläret.

Visa nomineringar för grupp
För administratören grupperas nomineringar utifrån de fält som finns tillgängliga i nomineringsformuläret. Finns till exempel ett e-postfält grupperas alla nomineringar utifrån detta fält så att administratören kan se hur många nomineringar en viss e-postadress har fått. I denna release är det även möjligt för administratören att kunna se samtliga nomineringar för en viss grupp.

Export av nomineringar
I denna release har en export-funktion tillkommit. Administratören kan exportera samtliga nomineringar till Excel för att analysera och hantera inkomna nomineringar utanför EasyVote.

API

Lista användare med filter
En ny endpoint finns tillgänglig för att lista användare via APIet. Användarlistan kan filtreras baseras på ett par olika filter som till exempel organisatorisk tillhörighet. Endpointen kan till exempel användas i de fall en extern integration vill undersöka vilka användare som finns i EasyVote inför en ny import av användare.

Buggfixar och förbättringar

Flertalet buggfixar och förbättringar har även genomförts som berör bland annat användarvänlighet, prestandaförbättringar och textuppdateringar.

Vår resa till Sverige

Vår resa till Sverige

Sedan millennieskiftet har antalet webbtjänster fullkomligt exploderat. Dessa webbtjänster har under de senaste 20 åren samlat på sig en mängd underleverantörer för att alla möjliga typer av behov. För att skapa kostnadseffektiva leveranssätt så har många av dessa leverantörer valt att hålla sin data och tjänster i molnet 

GDPRs inträde

I och med GDPR har många organisationer varit tvungna att se över var dom lagrar sin data. Tyvärr har det för många varit ett kostsamt arbete där det inte alltid varit enkelt att identifiera var ens data till syvende sist faktiskt lagras. En leverantör som på pappret har sitt säte i Sverige kan ofta nyttja leverantörer i princip var som helst på jorden. 

Detta gällde givetvis även för oss. Även om vi på pappret hade ett fåtal underleverantörer blev det som att öppna pandoras ask. Ut vällde underleverantörer både i tredje och fjärde led som kunde datalagra i princip var som helst på jorden. Även vårt tidigare beslut om att använda Microsofts molntjänst Azure för datalagring av en av våra produkter kändes plötsligt i och med GDPR omodernt. 

Vi insåg snabbt att för att bli en konkurrenskraftig leverantör på vår primära marknad behöver vi tänka om. Eftersom merparten av våra kunder är svenska behövde vi se till att deras data aldrig lämnar EU/ESS. Vi identifierade vilka av våra underleverantörer som faktiskt biträder oss i datalagring av våra kunders personuppgifter. Vi insåg snabbt att vi hade en hel del arbete framför oss. Vi kommer att behöva byta ut en hel del av våra leverantörer. 

Ska vi göra en insats ska vi göra det ordentligt

När arbetet satte igång valde vi att sätta ribban högre. Vi ville enbart jobba med svenska leverantörer som endast lagrar vår data i Sverige. På så sätt skulle vi bli konkurrenskraftiga på vår primära marknad samtidigt som våra europeiska kunder lätt kunde se att deras personuppgifter stannar inom EU/ESS. Vi skulle även bli oberoende andra länders lagar, som t ex Cloud Act som gäller för leverantörer med säte i USA. När EU domstolen i somras underkände Privacy Shield så fick vi vatten på vår kvarn. Nu blev det än mer aktuellt att inte använda amerikanska molntjänster. Läs mer om Privacy Shield och vad Schrems II vs. Facebook domen betyder för er verksamhet här.

Vår e-valplattform EasyVote samt tidigare version av InSurvey hade sedan lång tid tillbaka hostats i Sverige med svenska underbiträden. Vi hade här en pålitlig driftpartner med vilken vi hade ett långt och gott samarbete. Att vår driftpartner själva arbetar hårt med denna typ av frågor gjorde valet lätt. 

Helt och hållet i Sverige med bättre prestanda på köpet

Båda våra plattformar (oavsett versioner) hostas idag i Sverige för hela kedjan. Vi har bantat ner vår totala underbiträdeslista (för bägge produkterna) till enbart tre stycken. Som bonus arbetar vår primära hostingpartner även hårt med sitt klimatarbete, ett arbete som dessutom givit dem märkningen "Bra miljöval" från Naturskyddsföreningen. 

Utöver datasäkerhet ger vår svenska datalagring våra produkter en rejäl prestandaförbättring då data inte längre behöver färdas lika långt för att dyka upp i slutkundens webbläsare. Vi har även upplevt att samarbetet vid uppbyggnad av miljöer, felsökning och liknande med vår nya svenska driftpartner har underlättats mycket av att vi sitter så passa nära varandra geografiskt.  

Med InSurvey och EasyVote kan ni alltså vara trygga med att er och era kunders/medlemmars/medarbetares data aldrig lämnar Sverige, det är i vår mening väldigt unikt i dagens globala samhälle! 

Vill du veta mer om vårt arbete kring säkerhet och integritet? Tveka inte att kontakta oss!

EasyVote 3.7

EasyVote 3.7

EASYVOTE 3.7 - RELEASE NOTES

Användarhantering 

Nytt fält för medlemsnummer 
Alla användare i EasyVote har fått ett nytt fält där medlemsnummer kan anges. Medlemsnumret kan importeras och redigeras av en administratör men är endast läsbart för en kandidat. Som standard visas inte medlemsnumret ut alls för kandidaten.  

Ny Excel-import 
Excel-importen av användare har byggts om från grunden. Detta för att stödja större importer av användare. Funktionsmässigt är importen snarlik den tidigare importen med skillnad att det nu går se påverkan av en import innan importen genomförs.  

Nominering

Nominera på medlemsnummer  
Istället för att nominera på personnummer är det nu möjligt att nominera medlemmar via medlemsnummer. Nomineringsflödet fungerar på samma sätt som tidigare fast med skillnaden att de nomineringsberättigade nu kan ange ett medlemsnummer istället för personnummer. 

API 

Ignorera valideringsfel 
I endpoint POST /user/bulk finns det nu möjlighet att ignorera eventuella valideringsfel som uppkommer och på så sätt endast skapa/uppdatera de användare som är giltiga. För att ignorera valideringsfel sätts parametern breakOnValidationError till true. I returen finns egenskapen validationErrors som innehåller en lista över de användare som inte validerar.  

Övrigt 

Lösenordsskydd av dokumentationssidorna 
API-dokumentationssidorna kräver nu användarnamn och lösenord.  

Ny tillåtande validering av postnummer 
Postnummer enlig formatet 168 71 stöds nu så väl som postnummer som endast innehåller siffror. 

Ny meny för paketval 
Vid redigering av paketval finns det nu en ny meny där administratören kan överblicka och navigera mellan valen i paketval. Det är även möjligt att skapa ett underval direkt i menyn. 

Buggfixar och förbättringar
Flera mindre buggfixar och förbättringar har även genomförts som berör bland annat användarhantering, prestandaförbättringar och textuppdateringar. 

InSurvey 6.17

InSurvey 6.17

InSurvey 6.17 - Release notes

Denna uppdatering är relativt stor och inför en hel del ny funktion. Både efterlängtad funktin i form av flytt av formulärinnehåll och QR-koder men även helt nya koncept som t ex administratörsnotiser.

Generellt

Översikt

Översiktsvyn som listar administratörens resurser är ombyggd. Detta då den tidigare vyn snabbt blev oöverskådlig. Vi har nu inför listning i tabellformat som öppnar upp för lättare införande av ny, framtida funktion samt är ett presentationsformat som användaren är van vid.

Vyn är även kompletterad med att lista ut användarens tillgängliga rapporter.

Administratörsnotiser

Historiskt har mycket av kommunikationen mellan InSurvey och administratören gått per e-post. T ex vid beställningar av respondentexporter. I och med denna release öppnar vi upp för en ny kommunikationsväg med användarnotiser i verktyget.

I denna release informerar InSurvey om nya administratörskonton som inväntar aktivering vid notiser men fler notiser är att vänta i kommande releaser.

Bättre loggning

Som ett led i vårt löpande arbete med GDPR har vi infört en så kallad händelselog (audit log) i verktyget. Detta för att förenkla möjligheten att spåra till exempel en användares inloggningar och förändring av användares rättigheter och behörigheter. Funktionen möjliggör för oss som leverantör att enklare svara på förfrågningar om aktiviteter från våra kunder.

Formulärhantering

Flytt av innehåll

Det har sedan första releasen av InSurvey varit möjligt att sortera innehåll på t ex en formulärsida. Däremot har verktyget saknat möjligheten att flytta innehåll mellan sidorna. I och med denna release har vi öppnat för denna funktion.

Läs gärna mer på InSurvey Docs om hur detta görs.

Distribution och datainsamling

Respondentregister i gränssnittet tonas ner

Respondentregister är en central och viktig del av verktyget. Med respondentregister kan t ex man dela respondentbas mellan flera olika aktiviteter i verktyget (på fältperiodsnivå). Eftersom respondenterna vanligtvis skiljer sig mellan aktiviteterna i verktyget vid vardagligt användande har vi valt att tona ner begreppet Respondentregister i gränssnittet.

Viktigt att poängtera är att all funktion som tidigare fanns kring respondentregister finns kvar men är mer undangömd än tidigare.

QR-koder

De länkar i InSurvey som genererar nya respondenter, till exempel den publika länken och länken till en distribuerad mottagare, kan hämtas som en QR-kod direkt i verktyget. Bilden av QR-koden visas nu tillsammans med länken under respektive funktion och kan enkelt laddas ner av administratören.

Ett tips är även att QR-koden kan användas för att enkelt kunna testa ett formulär i sin mobiltelefon genom att skanna QR-koden med mobiltelefonen direkt på datorskärmen.

Ny händelse för att starta om formulär

InSurvey har begåvats med ännu en händelse som kan användas i respondentens livscykel. Genom att nyttja händelsen för att starta om formulär återstartas formuläret 3 sekunder efter att det har slutförts. I samband med återstarten skapas en ny respondent som svaren kommer att lagras mot. Denna funktion är bra till exempel för formulär som används på kiosker i receptioner och väntrum.

För att händelsen ska inträffa krävs det att formuläret initialt laddades via den publika länken eller länken för en distribuerad respondent.

Övrigt

• Prestandaoptimeringar för vårdande dygnsoperationer och vid uppdateringar.

• Förbättringar av trädstukturen för rapportinnehåll under Analys.

• Förbättringar vid användning av Internet Explorer i respondentgränssnittet.

• Infört webbläsarvarning för Internet Explorer i administratörsgränssnittet.

• Diverse mindre buggfixar och prestandaoptimeringar.

EasyVote 3.6

EasyVote 3.6

EASYVOTE 3.6 - RELEASE NOTES

Autentisering 

Engångskod via SMS 
En ny inloggningsmetod för att kunna logga in via en engångskod som skickas ut via SMS. Inloggningen är uppdelad i två steg där t ex personnummer och telefonnummer anges i steg 1 och mottagen engångskod anges i steg 2. 

Valhantering 

Redigering av tidsinställningar 
Tidsinställningarna går nu att komma åt fram till dess att valet är avslutat. Endast de tidsinställningar som är möjliga att ställa in är tillgängliga efter det att valet är startat. 

Nya tidsinställningar 
Ett par nya tidsinställningar har tagits fram, följande tidsinställningar finns nu tillgängliga: 

  • Starta nominering (Ny) 

  • Avsluta nominering (Ny) 

  • Starta val 

  • Lås val 

  • Avsluta val 

  • Utskick av inbjudan till nominering (Ny) 

  • Utskick av inbjudan till röstning (Ny) 

  • Utskick av påminnelse för röstning (Ny) 

Nominering 

Nytt gränssnitt för Paketval  
Nominering i paketval fungerar nu på likt röstning i paketval. I lista över “Val att nominera till” visas nu endast namnet på paketvalet. Vi nominering visas samtliga underval att nominera till i paketval på en och samma sida. 

Arv av nomineringslista för paketval 
Lista av nomineringsberättigade sätts nu på paketvalsnivå så att samma lista kan användas för samtliga underval (på samma sätt som röstlängd). 

Inbjudan till nominering 
Det går nu att både manuellt och schemalagt bjuda in de nomineringsberättigade till nomineringen via e-post, fungerar på samma sätt som övriga mejlutskick. 

Övrigt 

Ny status vid schemaläggning (Ignorerad) 
Ifall en schemalagd åtgärd inte kan utföras, t ex ifall ett val har avslutats manuellt innan schemaläggningen kör, byts status för åtgärden till “Ignorerades”. Inga felmeddelanden skickas ut i dessa fall. 

Utfälld valmeny 
En ny utfällt meny för valhantering har införts för att lättade kunna överblicka vilken del av valet som redigeras.  

Valbar separerare för organisatoriska tillhörigheter 
Möjlighet till att använda en annan separerare än slash (/) vid import av organisatoriska tillhörigheter. 

Bredare administrationssidor  
Alla administrationssidor har breddats till 1170px för att ge plats för fler funktioner samt ge administratören mer utrymme att arbeta på. 

Antal mottagare vid utskick 
Vid manuella och inställning av schemalagda utskick visas nu antal mottagare som meddelanden kommer skickas till. 

Kvitto vid manuella utskick 
Vid manuella utskick skickas nu ett kvitto via e-post till administratören med information om utskicket lyckats/misslyckats.  

Krypteringsstatus  
Länken för kryptering finns nu tillgänglig i valmenyn till dess att valet avslutats. På krypteringssidan visas ett meddelande ifall krypteringsnyckeln redan skapats och aktiverats. 

Buggfixar och förbättringar 

Flera mindre buggfixar och förbättringar har även genomförts som berör bland annat tidsinställningar, loggning och textuppdateringar. 

Vill du veta mer om nyheterna i denna release? Tveka inte att kontakta oss på info@easyvote.se