EasyVote 3.13

Valhantering

Sökning i listor

Röstlängd, listan över kandidater samt listan över nomineringsberättigade är nu sökbar. Sökningen är en fritextsökning som söker på flera underliggandefält. Sökningen är en “börjar-med-sökning” vilket innebär att den söker på början på underliggande fält. En sökning på t ex “And” ger träffa på “Anders” och “Andreas”.

Egen beskrivning vid nominering

Under nomineringsinställningarna vid redigering av val finns det nu möjlighet att ange en beskrivning som endast visas vid nominering i valet. Ifall en nomineringsbeskrivning inte har angivits används valets vanliga beskrivning. Har inte valet någon beskrivning angiven visas ingen beskrivning vid nominering.

Identifierare vid export av nomineringar

Vid export av nomineringar visas nu även identifieraren för den användare som nomineringen är kopplad till.

Röstning

Rangordning

Det är nu möjligt att aktivera rangordning för ett val. När rangordning är aktiverad för ett val delas valet av kandidater upp i två steg för den röstande. I det första steget väljer den röstande vilka kandidater som den röstande önskar rösta på. I steg två sätter den röstade ordning på kandidaterna genom att flytta kandidaterna upp och ner med hjälp av pilar.

Röstberäkning

Instant-runoff voting (IRV)

I och med stödet för sorterade val öppnas möjligheter för nya röstberäkningsmetoder. Det först röstberäkningsmetoden för sorterade val är Instant-runoff voting (IRV). IRV är en itererad beräkningsmodell där även positionerna på röstsedlarna tas med i beräkning. Mer detaljer kring hur denna beräkningsmodell fungerar kan ni läsa om på våra dokumentationssidor.

Övrigt

Diverse mindre förbättringar och buggfixar.

Vill du veta mer om nyheterna i denna release? Tveka inte att kontakta oss på info@easyvote.se