EASYVOTE 3.7 - RELEASE NOTES

Användarhantering 

Nytt fält för medlemsnummer 
Alla användare i EasyVote har fått ett nytt fält där medlemsnummer kan anges. Medlemsnumret kan importeras och redigeras av en administratör men är endast läsbart för en kandidat. Som standard visas inte medlemsnumret ut alls för kandidaten.  

Ny Excel-import 
Excel-importen av användare har byggts om från grunden. Detta för att stödja större importer av användare. Funktionsmässigt är importen snarlik den tidigare importen med skillnad att det nu går se påverkan av en import innan importen genomförs.  

Nominering

Nominera på medlemsnummer  
Istället för att nominera på personnummer är det nu möjligt att nominera medlemmar via medlemsnummer. Nomineringsflödet fungerar på samma sätt som tidigare fast med skillnaden att de nomineringsberättigade nu kan ange ett medlemsnummer istället för personnummer. 

API 

Ignorera valideringsfel 
I endpoint POST /user/bulk finns det nu möjlighet att ignorera eventuella valideringsfel som uppkommer och på så sätt endast skapa/uppdatera de användare som är giltiga. För att ignorera valideringsfel sätts parametern breakOnValidationError till true. I returen finns egenskapen validationErrors som innehåller en lista över de användare som inte validerar.  

Övrigt 

Lösenordsskydd av dokumentationssidorna 
API-dokumentationssidorna kräver nu användarnamn och lösenord.  

Ny tillåtande validering av postnummer 
Postnummer enlig formatet 168 71 stöds nu så väl som postnummer som endast innehåller siffror. 

Ny meny för paketval 
Vid redigering av paketval finns det nu en ny meny där administratören kan överblicka och navigera mellan valen i paketval. Det är även möjligt att skapa ett underval direkt i menyn. 

Buggfixar och förbättringar
Flera mindre buggfixar och förbättringar har även genomförts som berör bland annat användarhantering, prestandaförbättringar och textuppdateringar.