InSurvey 6.17 - Release notes

Denna uppdatering är relativt stor och inför en hel del ny funktion. Både efterlängtad funktin i form av flytt av formulärinnehåll och QR-koder men även helt nya koncept som t ex administratörsnotiser.

Generellt

Översikt

Översiktsvyn som listar administratörens resurser är ombyggd. Detta då den tidigare vyn snabbt blev oöverskådlig. Vi har nu inför listning i tabellformat som öppnar upp för lättare införande av ny, framtida funktion samt är ett presentationsformat som användaren är van vid.

Vyn är även kompletterad med att lista ut användarens tillgängliga rapporter.

Administratörsnotiser

Historiskt har mycket av kommunikationen mellan InSurvey och administratören gått per e-post. T ex vid beställningar av respondentexporter. I och med denna release öppnar vi upp för en ny kommunikationsväg med användarnotiser i verktyget.

I denna release informerar InSurvey om nya administratörskonton som inväntar aktivering vid notiser men fler notiser är att vänta i kommande releaser.

Bättre loggning

Som ett led i vårt löpande arbete med GDPR har vi infört en så kallad händelselog (audit log) i verktyget. Detta för att förenkla möjligheten att spåra till exempel en användares inloggningar och förändring av användares rättigheter och behörigheter. Funktionen möjliggör för oss som leverantör att enklare svara på förfrågningar om aktiviteter från våra kunder.

Formulärhantering

Flytt av innehåll

Det har sedan första releasen av InSurvey varit möjligt att sortera innehåll på t ex en formulärsida. Däremot har verktyget saknat möjligheten att flytta innehåll mellan sidorna. I och med denna release har vi öppnat för denna funktion.

Läs gärna mer på InSurvey Docs om hur detta görs.

Distribution och datainsamling

Respondentregister i gränssnittet tonas ner

Respondentregister är en central och viktig del av verktyget. Med respondentregister kan t ex man dela respondentbas mellan flera olika aktiviteter i verktyget (på fältperiodsnivå). Eftersom respondenterna vanligtvis skiljer sig mellan aktiviteterna i verktyget vid vardagligt användande har vi valt att tona ner begreppet Respondentregister i gränssnittet.

Viktigt att poängtera är att all funktion som tidigare fanns kring respondentregister finns kvar men är mer undangömd än tidigare.

QR-koder

De länkar i InSurvey som genererar nya respondenter, till exempel den publika länken och länken till en distribuerad mottagare, kan hämtas som en QR-kod direkt i verktyget. Bilden av QR-koden visas nu tillsammans med länken under respektive funktion och kan enkelt laddas ner av administratören.

Ett tips är även att QR-koden kan användas för att enkelt kunna testa ett formulär i sin mobiltelefon genom att skanna QR-koden med mobiltelefonen direkt på datorskärmen.

Ny händelse för att starta om formulär

InSurvey har begåvats med ännu en händelse som kan användas i respondentens livscykel. Genom att nyttja händelsen för att starta om formulär återstartas formuläret 3 sekunder efter att det har slutförts. I samband med återstarten skapas en ny respondent som svaren kommer att lagras mot. Denna funktion är bra till exempel för formulär som används på kiosker i receptioner och väntrum.

För att händelsen ska inträffa krävs det att formuläret initialt laddades via den publika länken eller länken för en distribuerad respondent.

Övrigt

• Prestandaoptimeringar för vårdande dygnsoperationer och vid uppdateringar.

• Förbättringar av trädstukturen för rapportinnehåll under Analys.

• Förbättringar vid användning av Internet Explorer i respondentgränssnittet.

• Infört webbläsarvarning för Internet Explorer i administratörsgränssnittet.

• Diverse mindre buggfixar och prestandaoptimeringar.