InSurvey 6.26 - 6.29

Formulärhantering

Enkätvariabler

Nu kan ni variabeltrycka texter, frågeställningar och beskrivningar med t ex respondentens bakgrundsdata eller svar på tidigare frågor.

 

Distribution

Färdiga filter vid utskick

Önskar ni göra en inbjudan till alla som inte tidigare har fått en? Vill ni påminna alla som fått en inbjudan men som ännu inte slutfört enkäten? Detta har såklart alltid gått, men nu har vi förenklat detta genom färdiga, fasta filter som går att välja vid utskick.

Utskick till enskilda, markerade respondenter

Om ni har markerat någon eller några respondenter innan ni skickar ut finns valet ”Markerade respondenter” i listan över filter. På så sätt kan ni enkelt göra utskick enbart till de respondenter som är markerade.

QR-kod i utskick

Sedan länge har InSurvey tagit fram QR-koder till olika länkar i verktyget. Nu kan ni även välja att lägga till QR-koder direkt i e-postutskick.

DKIM-signering av e-post

För att ytterligare öka möjligheten till goda leveranser vid e-postutskick är nu samtliga mail som skickas från InSurvey automatiskt DKIM-signerade.

Utskick från egen e-postadress

Om ni önskar att all e-post som skickas från InSurvey ska skickas från en e-postadress ni själva hanterar är detta nu möjligt. All funktionalitet som finns i InSurvey kommer att fungera precis som vanligt och även vid användande av egen e-postadress kan SPF och DKIM-signering användas.

Övrigt

  • Vi har skapat en ny, flytande knapplista som dyker upp vid markering av respondenter.

  • Förbättringar vid fritextsökning efter e-postadress

 

Rapport

Wordexport

Vi har lagt till exportformatet Microsoft Word. Tillskillnad från exporten till Microsoft Excel påminner det ny exportformatet mer om upplägget i webbläsaren.

Exporten till Word skapar riktiga Word-grafer med underliggande dataset vilket möjliggör för er att enkelt kunna ändra diagramtyp och färgschema i Word om ni önskar. Grafer och dataset går då även enkelt att kopiera över till andra produkter inom Microsoft Office-familjen.

Justeringar av export till PDF

Även exporten till PDF har justerats så att rapportens kolumner hamnar bredvid varandra istället för över/under varandra.

Ärva filter mellan kolumner

Om ni har skapat en kolumn som ni önskar filtrera vidare på går det nu att skapa kedjor av arv mellan kolumner. Som ett exempel; Om ni har skapat en rapport med kolumnerna Skola, Årskurs och Klass, kan ni komplettera detta med kolumnerna Flicka och Pojke. För att slippa filtrera dessa två nya kolumner mot rätt Skola, Årskurs, Klass och Kön, kan ni nu välja att kolumnerna ska ärva filter från kolumnen Klass. Detta ger att de kolumner ärver samma filter som Skola har så ni enbart behöver sätta filter för Kön.

Omfattning för en kolumn

Om ni jobbar med segmentering kan det ibland vara intressant att göra brytningar inom segmenten utan att detta genererar en ny nivå i hierarkin. För att fortsätta på ovanstående exempel; Om ni segmenterar på Skola, Årskurs och Klass samt även önskar bryta på Kön skulle detta generera två rapporter för varje Klass (en för Pojkar och en för Flickor).

Genom att skapa kolumner för rapporten med Omfattning ”Aktuellt segment” kan ni skapa kolumner och filtrera dessa globalt för hela rapporten men grundfiltret för kolumnen kommer att förändras för varje segment. På så sätt kan ni segmentera en rapport på Skola, Årskurs, Klass och sedan skapa kolumner för Flickor och Pojkar som enbart visar den aktuella klassens värde.

Filtrering inför segmentering

Vid segmentering beräknas nivåerna i hierarkin utifrån alla respondenters svar/värde på frågan/bakgrundsvariabel. Detta ger att det kan skapas fler segment än vad som är intressant.

I denna release har vi därför öppnat för möjligheten att filtrera respondenterna inför segmentering. Så om ni exempelvis filtrerar era respondenter på en specifik Skola, så kommer enbart segment för den aktuella skolan att skapas upp.

Filtrering av kolumner

Vi har gjort flertalet förbättringar vid filtrering av kolumner. Numer är summeringstabellen över filter fast och följer med vid scroll. Istället för att vara placerad högst upp i rapporten sitter denna nu fast i underkant.

Synkronisering till PowerBi

Om ni arbetar med er data i PowerBI har vi nu förenklat för er genom att skapa två endpoints i vårt API för dataexport till PowerBI. Med hjälp av fältperiodens ID kan ni nu hämta hem hela formulärdefinitionen samt alla svar till PowerBI.

Vi har även tagit fram färdiga Power Query M-frågor som ni enkelt kan använda för att på nolltid få till en dataexport.

Tveka inte att höra av er till support@insurvey.se för mer information.  

Övriga förbättringar i rapporten

  • Administratören kan lättare hitta ett rapportinnehåll genom att klicka på det i trädstrukturen i vänsterkant.

  • Diverse mindre förbättringar och buggfixar.