InSurvey 6.20 - Release notes 

I denna efterlängtade release återintroduceras konceptet med versionshantering av formulär. Detta är ett koncept som är känt för användare av våra tidigare versioner av InSurvey. 

Formulärhantering 

Versionshantering 

Från och med denna release kan nu användare skapa versioner av sina formulär. Detta möjliggör att användaren kan göra förändringar i ett formulär utan att detta påverkar själva grundformuläret. 

Ett syfte med att använda versioner i ett formulär kan t ex vara att formuläret är en del i en årligen återkommande undersökning där frågebatteriet förändrats mellan åren. 

InSurvey håller koll på vilket innehåll som har förändrats mellan versionerna och kan på så sätt jämföra oförändrat innehåll i rapporter. 

När en ny fältperiod skapas väljer användaren vilken version av formuläret som ska användas för fältperioden. 

Kloning av innehåll 

Då en ny version skapas av ett formulär kommer allt innehåll mellan ursprungsversionen och den nya versionen att delas. Detta innebär att en förändring i något innehåll i den nya versionen kommer resultera i en varning om att innehållet kommer att förändras i flera versioner. Detta kan användaren godkänna och således ändra innehåller på alla platser där det används. 

Önskar användaren däremot enbart ändra innehållet för den aktuella versionen har vi byggt stöd för kloning av ett innehåll. Denna funktion innebär att en kopia skapas av ursprungsinnehållet och placeras i den nya versionen. På så sätt kan användaren efter kloning göra förändringar av innehållet som inte påverkar ursprungsinnehållet överhuvudtaget. 

Värt att notera är att InSurvey vid kloning av ett innehåll tar hänsyn till alla eventuella villkor, händelser, svar m.m. som relaterar innehållet och ser till att dessa även fungerar efter kloningen. 

 

Autentisering 

Återställning av glömt lösenord 

En efterlängtad funktion av många. I denna release möjliggör vi för användare som glömt bort sitt lösenord att kunna återskapa detta. Funktionen bygger på användarens tillgång till sin e-postadress och innebär att användaren kan beställa en återställningslänk per e-post. 

 

Övrigt 

  • Uppdatering av underliggande ramverk 

  • Diverse mindre buggfixar och prestandaoptimeringar.