InSurvey 6.30 - 6.31

Denna release har fokuserat mycket på att förbättra användarupplevelsen för administratören.


Allmänt

Grupper för formulär

Formulär kan nu struktureras i grupper vilka i sin tur kan delas ut till användare och/eller team. På så sätt ökar möjligheten att enkelt kunna jobba kollaborativt med undersökningar inom en t ex en enhet, förvaltning eller projekt.

Läs mer om hur du arbetar med grupper här:
- Formulärgrupper

Rättigheter

Vi har utökat rättighetshanteringen i InSurvey så det blir tydligare skillnad på användarnas ägandeskap och om de har rätt att administrera (läsa, skriva, dela ut) till exempel ett formulär eller en rapport. Vi har även öppnat upp så att användare med lägre behörigheter kan se vem som är ursprunglig ägare till t ex ett formulär samt vilka andra användare och/eller team som har rätt till formuläret. På så sätt blir det lättare för användaren att överblicka vilka som har tillgång till formuläret.

Detta gäller alla typer av objekt i InSurvey som kan direkt (eller indirekt) rättighetstyras, till exempel formulär, rapporter, respondentappar, respondentregister m.fl.

Större arbetsyta

För att lättare kunna jobba på mindre skärmar har vi nu stöd för att dölja undan de övre och undre delarna av administrationsgränssnittet (menyer osv). Dessa blir snabbt tillgängliga igen genom att föra musen till över-/underdelen av skärmen.

Formulärhantering

Ny editor för textinnehåll

Vi har bytt ut editorn som används för att redigera textfält till en för ändamålet bättre editor. Den nya editorn förenklar för redaktören att skriva bra innehåll kompletterat med t ex bilder och tabeller.

Rubriker för alternativ

Från denna release kan redaktören skriva in rubriker för alternativen på flervalsfrågor och matrisfrågor. Detta gör det lättare att använda de nämnda frågetyperna som skalor. Om en redaktör skapar en flervalsfråga med alternativen 1-5, så är det väldigt enkelt att tydliggöra med rubriker att 1 betyder t ex “Mycket missnöjd” och 5 betyder “Mycket nöjd”.

Läs mer om hur du arbetar med rubriker för alternativ här:
- Rubriker för alternativ

Bildalternativ

En länge efterfrågad funktion har varit att kunna använda bilder istället för text som alternativ på flervalfrågor. I denna release har vi lagt till möjligheten att ersätta texter med bilder på alla frågetyper som använder alternativ (t ex flervalsfråga, matrisfråga, rangordning osv).

Läs mer om hur du arbetar med bilder som alternativ här:
- Bilder som alternativ

Ny visningstyp för alternativ

Alternativ kan nu visas som traditionell checkbox för flervals- och matrisfrågor.

Visa ut svarsvärde på skalfråga

Redan tidigare har det gått att variabeltrycka enkäten med svarsvärden från t ex textfrågor och flervalsfrågor. Nu har vi öppnat upp för möjligheten att variabeltrycka texter med svar från frågetypen skala. På så sätt blir det enkelt att t ex i en skalfrågas beskrivningsfält visa ut skalans aktuella värde.

Stilmall vid formulärexport

Formuläret stilmall går nu att komplettera med en Word Template (dotx-fil) för användande vid formulärexporter och kvitton. Detta ger att InSurvey nu kan följa kundens grafiska profil än mer även i exporterade format. Motsvarande funktion har funnits sedan tidigare för till exempel rapportexporter.

Rapporter

Egna färgscheman

En länge efterfrågad funktion har varit stöd för egna färgscheman. Från denna version har användaren möjlighet att välja färgscheman för hela rapporten samt enskilt rapportinnehåll. Färgscheman i InSurvey är rättighetsstyrda och olika färgscheman kan finnas tillgängliga för olika användare/team. Givetvis används även valt färgschema vid export och utdelning.

Läs mer om hur du arbetar med färgscheman här:
- Byte av färgschema

Övrigt

Utöver ovanstående funktioner har vi även jobbat med att förenkla allmänna flöden för administratörerna. Förbättringar och uppdateringar är något som vi arbetar löpande med för att säkerställa att InSurvey fortsatt är en så säker och stabil plattform som möjligt.