InSurvey 6.16

InSurvey 6.16

InSurvey 6.16 - Release notes

I denna uppdatering införs segmentering i InSurveys rapporter. Uppdateringen innehåller även förbättringar i hanteringen av användare, av flöden samt mindre buggfixar.

Rapport

Val av önskat innehåll

I tidigare versioner har rapporterna alltid visat ut allt tillgängligt innehåll. I och med denna uppdatering döljs allt innehåll som standard. Redaktören kan sedan själv välja ut vilket innehåll som rapporten ska innehålla genom att klicka på önskat innehåll i innehållsstrukturen i vänsterkant. Redaktörens val sparas och det valda innehållet kommer per automatik visas ut nästa gång redaktören öppnar upp rapporten. Både gränssnitt och rapportexport tar hänsyn till valt innehåll.

Segmentering

Rapporterna i InSurvey kan nu segmenteras. Segmentering innebär att man lätt kan bryta fram "underrapporter" baserat på sina egna valda brytpunkter bland både respondenternas bakgrundsdata och svar.

Har man genomfört en medarbetarundersökning internt och önskar bryta upp denna hierarkiskt på t ex bakgrundsdatafälten Affärsområde och Enhet så väljer man att segmentera på dessa två brytpunkter. InSurvey skapar då upp en rapport för varje Affärsområde som kan identifieras bland respondenternas bakgrundsdata. I steg två skapar InSurvey en rapport för varje Enhet som kan identifieras inom varje enskilt Affärsområde. På så sätt växer en rapportstruktur fram. Dessa rapporter sammantaget kallar vi för segment. Segmenten presenteras tydligt i en trädstruktur inne i rapporten i InSurvey.

Segmentering av data i en rapport kan göras hur många gånger som helst. Segmenteringen, likt klassisk korstabulering, påverkar aldrig respondenternas bakgrundsdata eller svar.

Distrubtion och datainsamling

Standardfält för bakgrundsdata

I samband med att ett nytt formulär skapas upp, skapar InSurvey nu även upp bakgrundsdatafältet E-post som standard. På så sätt förenklas arbetet lite för för redaktören. Önskar redaktören byta namn eller radera detta bakgrundsdatafält görs detta på samma sätt som för övriga bakgrundsdatafält.

Användarhantering

Ändra sina egna uppgifter

I denna version inför vi möjligheten för användaren att själv kunna ändra vissa uppgifter för sin användare. Exempel på uppgifter som kan uppdateras är för- och efternamn, telefonnummer och aktuellt lösenord.

Flytt av användares resurser vid radering

Ofta vill man ta tillvara på en användares resurser (formulär och rapporter) innan denna raderas. Som exempel kanske en ny medarbetare har ersatt den aktuella medarbetaren och kommer arbeta med samma arbetsuppgifter.

Vid radering av en användare finns nu möjligheten att välja en användare som resurserna ska tillgängliggöras för. Funktionen för radering av användare har i och med denna uppdatering även flyttat från användarlistningen till en "farlig zon" under Redigering av användare.

Övrigt

  • Fix av diverse mindre gränssnitts- och API-buggar.

EasyVote 3.5

EasyVote 3.5

EASYVOTE 3.5 - RELEASE NOTES

Användarhantering 

Bättre valideringsfelmeddelanden vid import 
Vid valideringsfel under import av användare visas bättre information kring vad som är fel och vilket format som förväntas. Ifall import-filen innehåller fler än 100 fel visas de första 100 felen. 

Valhantering 

Unika röster i paketval 
En inställning på paketval som gör det möjligt att förhindra att de röstande röstar på samma kandidat i två eller flera underval. 

Övrigt 

Prestandaoptimering 
EasyVote har genomgått ett par större förändringar för att möjliggöra en större skalbarhet. Detta uppnås genom att EasyVote nu kan hostas i ett kluster av ett obegränsat antal webbservrar.  

Förbättrad sökning på taggar 
Vid framtagning av röstlängder, kandidater och nomineringsberättigade är det nu möjligt att söka på endast början av en tagg. Det vill säga att det är nu möjligt att söka på “norr” och få träff på användare som har taggen “norrmalm” eller “norrbotten”. 

Filtrera på svenska kategorinamn i händelseloggen 
Kategorierna i händelseloggen är nu översatta till svenska och filtreringsbara genom att val av kategori kan göras i en rullista bredvid sökfältet. 

Buggfixar och förbättringar 

Flera mindre buggfixar och förbättringar har även genomförts som berör bland annat inloggning och textuppdateringar. 

Vill du veta mer om nyheterna i denna release? Tveka inte att kontakta oss på info@easyvote.se

Hösten börjar med fantastiska nyheter!

Hösten börjar med fantastiska nyheter!

Under våren och sommaren har vi arbetat på för fullt med att lansera nya versioner av enkätverktyget InSurvey och valplattformen EasyVote!

Båda plattformarna har genomgått större uppdateringar och berikats med nya funktioner och flöden. Nya InSurvey är inte bara en uppdaterad version utan en helt ny produkt, ombyggd från grunden för att möta dagens och framtidens krav, gällande ett förstklassigt enkätverktyg.

InSurvey växer så det knakar

Enkätverktyget InSurvey är en perfekt plattform för enkäter och undersökningar men även så mycket mer. Plattformen kan utöver klassiska undersökningar användas för all typ av informationsinsamling som till exempel checklistor, mätning av svinn, tidsrapportering eller anmälningar till utbildningar och event.

Ett kraftfullt verktyg

Nya versionen av InSurvey innehåller funktioner som ni sedan tidigare är vana vid men också mycket nytt för att förenkla och ge nya möjligheter. Samla in data och ställ frågor med våra nya kraftfulla frågetyper. Välj plats på karta eller signera direkt i enkäten, arbeta tillsammans och dela innehåll inom organisationen, analysera och exportera resultatet direkt i webbläsaren.

Kundanpassade lösningar

Med vårt heltäckande API kan ni utföra alla uppgifter i InSurvey via andra plattformar. Fyll på med respondenter från medlemssystemet, skicka ut enkäter vid händelser i affärssystemet eller visa upp resultatet på skärmen på väggen.

  • Nya flöden och bättre användarvänlighet

  • Fullt språkstöd för respondenter

  • Drag and drop för redigering av formulär

  • Stöd för kollaborativt arbete

  • Offline-stöd

  • Händelsekedjor

  • Nya frågetyper

  • Kartor, skalor, rit/signatur,filuppladdning

  • Återanvänd innehåll mellan enkäter

  • Funktioner för anmälningsformulär

  • Direktkommunikation med supportavdelningen direkt i verktyget

... och mycket mer

Vad händer mer hos Cloud Connected?

Valplattformen EasyVote har sedan starten 2009 använts av politiska partier, fackförbund, a-kassor, kooperativ, medlemsorganisationer och föreningar. I stort sett alla typer av verksamheter som har en demokratiskt styrd organisation.

Då möjligheten till det fysiska mötet har begränsats så har vi tidigarelagt lanseringen av EasyVote 3 som täcker många av de behov som uppstått med digitala val och stämmor.

Ett axplock av nya funktioner i EasyVote

  • Redigera val och rösta på både svenska och engelska

  • Flexibel och säker inloggning med BankID, Active Directory eller SAML2

  • API för koppling med externa medlemssystem och autentiseringsplattformar

  • Nya nomineringsflöden

  • Automatisk start och stop av val

  • Utskick av inbjudningar och påminnelser

  • Avancerad kryptering från webbläsare till valurna

Vill du veta mer? Tveka inte att kontakta oss på hej@insurvey.se.

EasyVote 3.4

EasyVote 3.4 - Release notes

Nominering  

Telefonnummer och e-post i lista över nominerade 
För att förenkla för valberedningen finns nu telefonnummer och e-post med i listan över nominerade i administrationsgrässnittet.  

Endast kunna nominera samma person en gång 
En inställning som gör det möjligt att förhindra att en medlem nominerar samma person flera gånger. Inställningen är en kundinställning och ställs in för hela EasyVote och samtliga val. 

Endast kunna nominera samma person en gång i paketval 
En inställning som förhindrar att en medlem nominerar samma person flera gånger oavsett val i ett paketval. Det vill säga medlemmen kan endast nominera en personer en gång oavsett underliggande val i paketvalet.  

Begränsa nomineringsbara till nomineringsberättigade 
En inställning som gör att listan över de nomineringsbara begränsas till de nomineringsberättigade. Inställningen är en kundinställning och ställs in för hela EasyVote och samtliga val. 

Notis via e-post 
I de fall nomineringsnotisen skickas till de uppgifter som står i medlemsregistret skickas nu även en notis via e-post i de fall mobiltelefonnummer saknas. 

Förenklad text vid nomineringsbekräftelse
Texterna på sidan där den nominerande accepterar eller nekar sin nominering har nu förenklast för att passa de flesta kunder. 

Röstning 

Knapp för att välja av valberedningsförslag 
I val där det finns ett flera valberedningsförslag finns det nu också en knapp som gör det möjligt att välja samtliga valberedningsförslag (genom att endast klicka en gång på knappen).  

Autentisering 

Kodkuvert 
En ny typ av autentisering via engångskoder som kan skickas ut i fysiska kodkuvert via post. Vid import och redigering av medlemmar finns det nu möjlighet att koppla på en personlig identifierare och ett kuvert innehållandes engångskoder.    

Övrigt 

Profilbilder 
Fullt stöd för profilbilder som man redigeras av både administratörerna och kandidaten själv. 

Förhandsgranska kandidat 
På valsidan och vid röstning finns det nu möjlighet för medlemmen att se en förhandsgranskning av kandidaten utan att lämna den aktuella sidan. 

Prestandaoptimering för stora användarregister 
Prestandaoptimeringar för att möjliggöra import av ett större antal medlemmar.  

  • Ca 80 medlemmar i sekunder kan nu importeras via Excel.

  • Ca 120 kandidater i sekunden kan läggas till i ett val 

  • Ca 120 röstande i sekunden kan läggas till i en röstlängd 

  • Ca 90 nomineringsberättigade i sekunden kan läggas till i ett val 

Införande av nya EasyVote-loggor 
Den nya EasyVote logga viss nu på flera platser i EasyVote. Den gamla loggan är nu helt utbytt. 

Inställningsbara fält för kandidatprofil 
En inställning som gör det möjligt att ställa in vilka fält som ska visas för kandidatprofilen. Valbara fält är: 

  • Förnamn 

    Efternamn 

  • Kön 

  • Personnummer 

  • Presentationstext 

  • Profilbild 

Supportknapp 
En knapp i administrationsgrässnittet som förenklar för administratören att skicka ett mejl och skapa en supportticket. 

E-postadress vid export av röstlängd
Vi export av röstlängd finns nu även medlemmens e-postadress med. 

Vill du veta mer om nyheterna i denna release? Tveka inte att kontakta oss på info@easyvote.se

Valhemligheten i EasyVote

Valhemligheten i EasyVote

I en e-valsplattform är säkerheten det centrala. Vad innebär säkerhet för den röstande i en sådan produkt?

EasyVote är e-valplattformen som först och främst är byggd för e-val. Redan den första raden kod som skrevs fokuserade på att bevara den röstandes valhemlighet. Och därifrån har det fortsatt…

Vi har arbetat med e-val i över 10 år och sedan första dagen har målet varit solklart. I EasyVote ska organisationer kunna bereda val utan att EasyVote någonsin ska behöva se en röstsedel. Detta kan verka motsägelsefullt men teorin är väldigt enkel.

Om en röstande kan lägga en röst i ett kuvert och placera denna i urnan. Om urnan sedan transporteras av okända men rösträknaren som sedan tömmer urnan kan vara helt säker på att när denne öppnar kuvertet har innehållets inte setts av någon – då är vi hemma.

Precis där är vi idag. Alla röster som läggs i EasyVote krypteras i användarens webbläsare innan rösternas skickas till EasyVote. Hela valet kan genomföras utan att EasyVote kan utläsa en enda valsedel. När valet sedan stängs kan administratören ladda ner hela den krypterade urnan och dekryptera denna för beräkning lokalt. Smart? Det tycker vi!

Låter det komplicerat? Ja, kanske men givetvis behöver en e-valplattform samtidigt vara användarvänlig. Därför kan man låta EasyVote både dekryptera och beräkna resultatet men först efter att man har skickat dekrypteringsnyckeln till verktyget. För er säkerhet kan man givetvis ladda ner urnan innan man ger verktyget nyckeln – så man kan verifiera beräkningarna i efterhand.

Vi berättar gärna mer om vårt säkerhetstänk! Slå en signal eller skicka ett mail, så tar vi det därifrån.

Sveriges bästa e-valsplattform har nu blivit ännu bättre!

Sveriges bästa e-valsplattform har nu blivit ännu bättre!

Med våra kunders behov i fokus så har EasyVote den senaste tiden genomgått större förändringar centrerat kring säkerhet och ny funktionalitet. 

Bland våra nöjda kunder finns Riksdagspartier, Fackförbund, A-kassor, Kooperativ, Branschorganisationer, Universitet, Förbund, Föreningar och andra typer av verksamheter med en demokratiskt styrd organisation.

Hela kedjan från nominering till valresultat

EasyVote kan nu hantera hela valprocessen från nominering och kandidering till röstning och valresultat. Allt i samma flöde och plattform så att de röstande och era administrerar får en så enkel och smidig upplevelse som möjligt.

Digitala årsmöten och stämmor

I och med den rådande pandemin har EasyVote genomgått flertalet förändringar för att passa digitala stämmor och årsmöten. Ni kan skapa paket av val likt en mötesagenda där de röstande kan rösta på en eller flera punkter på dagordningen.

Systemet har även nu stöd för viktning, perfekt vid omröstningar där ombud eller aktieägare har olika vikt och/eller representerar andra grupper inom organisationen.

Säker, Säkrare, EasyVote

Kryptering hela vägen

Utöver vår nya autentiseringsplattform har EasyVote berikas med ytterligare säkerhet. De röstandes valsedlar krypteras nu hela vägen från webbläsare till valurnan, oavsett vad som händer på vägen så kan ni vara trygga med att valhemligheten behålls.

Anpassningsbar autentisering

Med autentiseringsplattformen kan era medlemmar säkert logga in med den typen av tjänst som passar er organisation till exempel BankID, Google-konto, Azure AD, SAML2, engångskoder via SMS m.m.

EasyVote kan även kopplas ihop er autentiseringsplattform för att uppnå så kallad single-sign-on (SSO) där röstande och administratörer endast behöver logga in en gång.

Följer er organisationsstruktur

EasyVotes nya rättighetssystem är flexibelt nog för att passa de flesta organisationer. Ni kan arbeta kollaborativt i en och samma installation av EasyVote och endast ta del av den information som är intressant för just dig som administratör.

Vill du veta mer? Tveka inte att kontakta oss på info@easyvote.se

EasyVote 3.3

EasyVote 3.3 - Release notes

Nominering

Invitation till nomineringsbekräftelse per SMS
Nomineringsverktyget i EasyVote har begåvats med möjligheten att låta den nominerade acceptera eller ignorera sin nominering. Detta är ett steg som kraftigt förenklar valberedningens arbete vid nomineringsprocessens slut.  

Den nominerade informeras om nominering per SMS och kan via en länk acceptera eller ignorera sin nominering. Även logik för antalet SMS som skickas innan en nominerad hade avgett svar är begränsar till ett SMS per dygn. 

Autentisering

Autentiseringsprovider med e-postbaserat OTP-stöd 
En ny inloggningsmöjlighet har byggt. Via denna kan en användare logga in i EasyVote via kända uppgifter som Personnummer och E-postadress. Steg 2 i inloggningsprocessen innebär att ett engångslösenord skickas per e-post, vilken användaren måste skriva in för att bli inloggad. Engångslösenordet är giltigt i 15 minuter. 

Övrigt

Egen sorteringsordning av kandidater 
Möjlighet till att ange en egen sorteringsordning av kandidater genom att ange sorteringsindex i kandidatlistan. Kandidaten med högst index kommer först.

Förändringar av förvald flik på vallistningssida Som standard har fliken ”Val att rösta i” visats på vallistningssidan. Nu har vi byggt logik som kontrollerar om det finns val som användaren kan nominera kandidater till. Finns detta, så visas istället fliken ”Val att nominera till” som standard.  

Utrensning av beroenden hostade hos tredje part 
Som en del av vårt löpande säkerhetsarbete har vi tagit bort externa beroenden som har laddats in externa så kallade CDN.  De identifierade CDN:en var främst för Adobe Typekit och Google Fonts. Dessa beroenden är nu raderade eller ersatta med interna resurser i EasyVote. 

Fix av diverse gränssnitts- och API-buggar 

Vill du veta mer om nyheterna i denna release? Tveka inte att kontakta oss på info@easyvote.se

InSurvey 6.14

InSurvey 6.14 - Release notes

Formulär och frågetyper

  • Möjlighet till avkryssnigsbara rader i frågetypen Svarslista
    Frågetypen Svarslista har byggts ut för att möjliggöra att respondenten kan kryssa av rader. Detta öppnar för nya användningsområden för till exempel checklistor. Funktionen kan aktiveras/inaktiveras under frågetypens inställningar.

Rapport

  • Listning av respondenters bakgrundsdata
    Som ett första steg i att tillgängliggöra respondenternas bakgrundsdata i rapporter har vi byggt stöd för att visa dessa som en lista. Varje respondents svar visas ut tillsammans med respondentens ID-nummer.

  • Filter/korstabulering mot respondenters bakgrundsdata
    Vid filtrering av en kolumn kan redaktören välja att även skapa filter mot respondenternas bakgrundsdata. Detta görs genom att klicka på filterikon vid aktuellt svarsvärde i listan.

  • Viktning av alternativ
    Alla alternativ som presenteras i en datatabell har tidigare vid beräkning av statistiska mått viktats från 1 och uppåt. Nu har vi möjliggjort för redaktören att ändra dessa vikter samt ta bort vikter för enskilda alternativ.

  • Visa/dölja rapportinnehåll
    I de fall man inte önskar visa ut vissa rapportinnehåll i rapporten kan dessa nu döljas. Även innehåll som används för filtrering av kolumndata kan döljas.

  • Visa/dölja statistiska mått
    Önskas inte statistiska mått för en fråga kan dessa nu döljas.

  • Hierarkiskt rapportinnehåll
    Som ett steg i att förenkla rapportens översikt har vi byggt stöd för hierarkiskt rapportinnehåll. Detta är i dagsläget tydligast för rapportinnehåll skapat utifrån en matrisfråga, där matrisfrågans huvudfråga presenteras som föräldranod till dess underfrågor.

Support

  • Skapa supportärenden direkt i verktyget
    I vyerna för formulär, distribution samt rapport återfinns nu en gul knapp i toppbaren i verktyget. Denna supportknapp kan redaktören använda för att snabbt komma i kontakt med InSurveys supportteam. Ett supportärende kan, förutom rubrik och brödtext, även innehålla Typ av ärende och Allvarlighetsgrad.

  • Aktivera/inaktivera möjligheten för supportteamet att komma åt formulär och distribution samt rapport
    Ett stort fokus i arbetet med InSurvey är dataisolering. Detta gäller även för InSurveys supportteam. För att supportteamet ska kunna få tillgång till en enkät eller rapport i samband med ett ärende behöver funktion Aktivera assistans vara aktiv. Möjligheten till assistans kan när som helst inaktiveras av redaktören.

Användarrättigheter

  • Åtkomst och hantering av Användare och Teams samt Respondentappar
    Rättigheter för Användar- och teamshantering samt Respondentappar kan nu ställas in på redaktörsnivå. Gränssnittet anpassas efter de rättigheter som den aktuella redaktören har.

Övrigt

  • Tidpunkt för avslutat formulär i respondentexport

  • Fix av diverse gränssnitts- och API-buggar

  • Uppdatering av ramverk för gränssnitt till senaste version

Vill du veta mer om nyheterna i denna release? Tveka inte att kontakta oss på hej@insurvey.se.

InSurvey 6.13

InSurvey 6.13 - Release notes

  • Förhandsgranskningsläge
    Precis som i InSurvey 5 kan man nu se enkäten i sin egen stilmall medan man arbetar med den. Man kan även förhandsgranska enkäten i en mobilvy. Listningsvyn som funnits tidigare finns kvar.

  • Korstabulering i rapporter
    Denna version inför möjligheten att filtrera kolumnerna i rapporten. Detta ger att man kan korstabulera sina rapporter med flera dataserier parallellt.

  • Export av rapporter till Excel och PDF
    Vi har byggt in möjligheten att exportera ut rapporter till Excel och PDF.

  • Ny typ av rapportinnehåll
    Har man samlat in data som t ex hel- och decimaltal (som öppet svar) eller i en skala så kan man i rapporten även få ut statistiska mått kring svaren, t ex Summa, Medelvärde, Typvärde osv.

  • PIN-kod för respondenter
    Om man har formulär som respondenter löpande ska rapportera data mot (t ex tidsredovisningar eller liknande) så kan man lösenordskydda dessa mot unika lösenord för varje respondent. Lösenorden kan importeras in eller sättas enskilt på respondentnivå.

  • Valbar kryptering av rådataexporter
    Sedan tidigare har vi stöd för krypterade rådataexporter från InSurvey. Nu har vi gjort denna kryptering valbar så att mindre känsliga data lättare kan öppnas utan lösenord utanför InSurvey (t ex för exporter som inte innehåller personuppgifter).

  • Nya visningstyper för matrisfrågor
    Sedan tidigare kan man ställa in hur vanliga flervalsfrågor ska presenteras för respondenten (standardpresentation, alltid horisontellt eller alltid vertikalt). Denna möjlighet finns nu även för matrisfrågor. Man kan även ställa in vilken knapptyp som ska användas (vanlig knapp eller med checkbox).

  • Utöver ovanstående har vi genomfört en hel del gränssnittsförbättringar och ”buggfixar”.

Vill du veta mer om nyheterna i denna release? Tveka inte att kontakta oss på hej@insurvey.se.