EasyVote 3.3 - Release notes

Nominering

Invitation till nomineringsbekräftelse per SMS
Nomineringsverktyget i EasyVote har begåvats med möjligheten att låta den nominerade acceptera eller ignorera sin nominering. Detta är ett steg som kraftigt förenklar valberedningens arbete vid nomineringsprocessens slut.  

Den nominerade informeras om nominering per SMS och kan via en länk acceptera eller ignorera sin nominering. Även logik för antalet SMS som skickas innan en nominerad hade avgett svar är begränsar till ett SMS per dygn. 

Autentisering

Autentiseringsprovider med e-postbaserat OTP-stöd 
En ny inloggningsmöjlighet har byggt. Via denna kan en användare logga in i EasyVote via kända uppgifter som Personnummer och E-postadress. Steg 2 i inloggningsprocessen innebär att ett engångslösenord skickas per e-post, vilken användaren måste skriva in för att bli inloggad. Engångslösenordet är giltigt i 15 minuter. 

Övrigt

Egen sorteringsordning av kandidater 
Möjlighet till att ange en egen sorteringsordning av kandidater genom att ange sorteringsindex i kandidatlistan. Kandidaten med högst index kommer först.

Förändringar av förvald flik på vallistningssida Som standard har fliken ”Val att rösta i” visats på vallistningssidan. Nu har vi byggt logik som kontrollerar om det finns val som användaren kan nominera kandidater till. Finns detta, så visas istället fliken ”Val att nominera till” som standard.  

Utrensning av beroenden hostade hos tredje part 
Som en del av vårt löpande säkerhetsarbete har vi tagit bort externa beroenden som har laddats in externa så kallade CDN.  De identifierade CDN:en var främst för Adobe Typekit och Google Fonts. Dessa beroenden är nu raderade eller ersatta med interna resurser i EasyVote. 

Fix av diverse gränssnitts- och API-buggar 

Vill du veta mer om nyheterna i denna release? Tveka inte att kontakta oss på info@easyvote.se