I denna release ligger fokus ligger på aktivitetsmodulen. Aktiviteter i EasyVote är ett samlingsnamn för aktiviteter som genomförs under en samlad och ofta kortare period. Till exempel ett årsmöte eller bolagsstämma.

Aktivitetsmodulen är en tilläggsmodul till EasyVote som aktiveras på begäran. Protokoll, anteckningar och dagordningsmallar är nya grundfunktioner i aktivitetsmodulen som ingår för alla som har aktivitetsmodulen aktiverad.

Önskar du aktivera aktivitetsmodulen? Hör gärna av dig till sales@easyvote.se så berättar vi mer.

Export av protokoll

Efter att en aktivitet genomförts är det nu möjligt att exportera ett fullständigt protokoll. Protokoll ger både en tidsöversikt över aktiviteten och dess händelser samt detaljerad information kring dagordningens punkter, val och resultat. Fält för signering läggs automatiskt till i slutet av protokollet för justering.

Protokollet kan exporteras direkt från EasyVote till PDF eller Word.

Egna anteckningar i dagordningen

Protokollförare kan nu ange anteckningar i direkt anslutning till dagordningen. När aktiviteten startat öppnas anteckningsfunktionen och protokollföraren kan snabbt och enkelt anteckna händelser och beslut under aktivitetens gång direkt i EasyVote.

Självklart presenteras anteckningarna i anslutning till sin dagordningspunkt i protokollet.

Dagordningsmallar

Vissa dagordningar kan vara större och/eller kräva enhetlig struktur och utformning i flera delar av organisationen. För att underlätta administrationen och förhindra duplicerat arbete kan mallar användas.

Alla dagordningar kan sparas som en dagordningsmall. En dagordningsmall kan sedan importeras in direkt i en ny aktivitet genom två knapptryckningar. Alla punkter och dess bilagor kopieras in i den nya aktiviteten och kan därefter redigeras fritt utan risk för att mallen eller andra aktiviteter påverkas.

Självklart kan du som administratör bestämma vilken del av din organisation som ska se och ha rätt att importera vilka mallar.

Nominering direkt i aktiviteten

Ofta föregås ett möte eller stämma av en nomineringsprocess. Nomineringsflödet är ett flöde i EasyVote som även tidigare har varit möjligt att genomföra innan en aktivitet. Däremot har kopplingen till aktivitetens val inte varit självklar.

Nu är det möjligt att administrera hela nomineringsprocessen direkt i aktiviteten, hela vägen från insamling av nomineringar och omvandling till kandidater till genomfört val på årsmötet.

Har du ej startade eller pågående nomineringsprocesser som ligger utanför aktiviteten kan du såklart importera in dessa direkt till din aktivitet med bara en knapptryckning.

Har du några ytterligare frågor kring denna release? Hör gärna av dig till support@easyvote.se så berättar vi mer.