Organisatoriska strukturer
InSurvey har sedan starten haft stöd för gruppering av användare i team. Nu har vi tagit detta ett steg längre.
Från och med denna release kan både användare och team placeras i team vilket skapar helt nya möjligheter att ordna användarna i organisatoriska hierarkier. Detta möjliggör inte bara en enklare och mer överskådlig användarhantering utan även en bättre isolering mellan t ex organisationens avdelningar, enheter och projekt.
Stöd för flera organisationer inom kundens egen instans
I InSurvey har våra kunder alltid varit isolerade i enskilda instanser och kommer så förbli. Motsatsen till detta är då alla kunder använder och loggar in i samma verktyg och koden i applikationen särskiljer kunderna åt.
Denna release öppnar upp för en blandning av dessa två koncept.
I och med att många av våra kunder är större organisationer finns ofta ett önskemål om en tydlig uppdelning av underliggande organisationer i samma instans, framför allt när det kommer till att efterfölja GDPR.
Så även om till exempel en kommun har en central licens och enbart en instans av InSurvey så kan kunden känna sig trygg i att flera av kommunens underorganisationer, som till exempel olika förvaltningar eller kommunala bolag, kan dela instans utan risk att tumma på datasäkerheten.
Arv av rättigheter
InSurvey har ett väl utbyggt behörighet- och rättighetssystem som ligger som en stabil grund i plattformen. Rättigheter har länge kunnat läggas till för både användare och team.
Nu har vi tagit detta ett steg längre genom att erbjuda rättigheter med arv.
Ett bra exempel är rättigheter för stilmallar. Om en förvaltning hos en kommun önskar en egen stilmall så kan stilmallen rättighetstyras till att enbart vara tillgänglig för den aktuella förvaltningen och dess användare. I och med stödet för arv så ärvs rättigheterna även av användare som tillhör underliggande noder till den aktuella förvaltningen.
Användarförfrågningar
Vi har i denna release separerat funktionen för användarförfrågningar så att denna ligger utanför Användare och teams. Hanteringen av användarförfrågningar har också blivit en separat rättighet hos administratörerna.
Förhandsbesked kring SMS
I förra releasen släppte vi stöd för SMS-utskick via InSurvey. I denna release gör vi funktionen än bättre. Nu kan användaren i realtid se ett estimat av hur många SMS ett meddelande kommer generera vid utskick. På så sätt kan användaren enkelt hålla sin meddelandetext så kostnadseffektiv som möjligt.
Anonymitetsgräns
Ända sedan anonymiseringen infördes i InSurvey har det funnits en gräns för hur få respondenter som får ingå i en population för att kunna visas. Denna gräns är som standard satt till 5 st.
Sedan funktionen släpptes har flera kunder efterfrågat både en lite högre och en lite lägre gräns. Från denna release kan vi nu per kund sätta en anonymitetsgräns. Den lägsta gräns som applikationen tillåter är 3 st.
Övrigt
Teamtillhörigheter för inloggningar via SSO.
Diverse mindre textförändringar och buggfixar