Statistik och mätvärden

Efter denna release samlas olika typer av mätvärden in. Mätvärden som till exempel antal inloggningar, antal avslutade val, antar röstande och antal röster. Självklart påverkar detta inte valhemligheten, information kring den röstande och dess röst sparas aldrig ner i klartext.  

Insamlingen av dessa mätvärden gör det möjligt att visa en samlad bild för användare och/eller administratörer, vilket ger insikt i användandet av EasyVote i er organisation. Vyerna för dessa mätvärden kan filtreras på datum för att göra det möjlighet att undersöka och ställa/jämföra olika perioder mot varandra. 

Som standard visas inte dessa mätvärden utan aktivera på begäran. Är ni intresserade av att veta mer kring hur användandet av EasyVote set ut i er organisation? Hör av er till support@easyvote.se så berättar vi mer. 

Sökbar organisationsväljare 

Rullgardinen för organisatorisk tillhörighet har tidigare varit en vanlig enkel lista. Detta har fungerat bra för kunder som inte har allt för många organisatoriska tillhörigheter men för kunder med tusentals tillhörigheter har det varit svårt att snabbt hitta rätt.  

I denna release har organisationsväljaren bytts ut mot en sökbar rullgardin där administratören som tidigare kan scrolla i listan men även fritext-söka efter en eller flera tillhörigheter. Detta gäller såklart samtliga organisationsväljare. 

Nytt filter i vallistan 

Vallistan har fått ett nytt filter. Nu är det även möjligt att filtrera listan på organisatorisk tillhörighet.  Detta gör det enklare för större organisationer med många val att överblicka valen och dess skeden. Ifall mätvärden är aktiverade filtreras även dessa efter vald del i organisationen. 

Nya filter i användarlistan 

Användarlistan har fått två stycken nya filter. Användartyp och Tillhörighet. Filtrering på användartyp gör det enkelt för administratören att se vilka som är vanliga användare och vilka som är administratörer.  

Filtreringen på tillhörighet ger administratören möjlighet att filtrera användarlistan på organisatorisk tillhörighet. Detta gör det enklare för större organisation att överblicka användarna och dess egenskaper.  

Ny presentation av användarlistan 

Användarlistan har fått en ny presentation. Listan har gjorts kompaktare och innehåller mer information. I listan visas mer information kring namn, beskrivning, status, roller och tillhörigheter.  

Har ni några ytterligare frågor kring denna release? Hör gärna av dig till support@easyvote.se så berättar vi mer.